Skórka z pomarańczy kandyzowana 125g Bio
cena: 7,70 PLN (netto: 7,32 PLN)
do koszyka
Kraj pochodzenia: WłochyProducent: Natu
Atest:
Bioekspert PL-EKO-04
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.125Masa brutto: 0.130
Cena za jednostkę wagi/objętości: 61.60 PLN
Skład: skórka pomarańczy*, syrop kukurydziany*.
Pomarańcza wywodzi się prawdopodobnie z Chin i Azji wschodniej. Do Europy trafiła w XV w., podobnie jak do Ameryki, do czego przyczynił się Krzysztof Kolumb. Dziś największe plantacje można spotkać w USA i Brazylii.
Pomarańcza wywodzi się prawdopodobnie z Chin i Azji wschodniej. Do Europy trafiła w XV w., podobnie jak do Ameryki, do czego przyczynił się Krzysztof Kolumb. Dziś największe plantacje można spotkać w USA i Brazylii.
Pomarańcza ceniona jest jako owoc i surowiec do produkcji soków, jednakże jej skórka także zawiera cenne składniki odżywcze: witaminę C (136 mg) i z grupy B, minerały, flawonoidy i olejki aromatyczne.
Medycyna chińska przypisuje jej zdolność pobudzania energii Qi, wspomaganie trawienia i rozpuszczanie śluzu.
Kandyzowana skórka z pomarańczy jest popularnym dodatkiem do ciast. Można ją dodawać do deserów i aromatyzować nią różne potrawy. Ekologiczna skórka pomarańczowa nie zawiera środków konserwujących i pestycydów.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót