Sos pomidorowy z papaya-chilli 350g Bio
cena: 12,30 PLN (netto: 11,32 PLN)
produkt niedostępny
zapytaj o ten produkt »
Kraj pochodzenia: NiemcyProducent: Zwergenwiese
Atest:
DE-024 Oko-Kontrollste
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.350Masa brutto: 0.560
Cena za jednostkę wagi/objętości: 35.14 PLN
Skład: przecier pomidorowy (60%), woda, papryka*, Papaya(6%)
Sos pomidorowyz papają i chilli Bio jest kompozycją wielu składników pochodzących z upraw ekologicznych, połączeniu których zawdzięcza wyjątkowe walory odżywcze i smakowe. Jego podstawę stanowi przecier pomidorowy, a charakterystyczny smak zawdzięcza dodatkowi papai oraz pikantnych przypraw, m.in. chilli.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. Odkryto w nich również likopen, który jest jednym z najlepszych antyutleniaczy. Przypuszcza się, że antyutleniacze chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami.
Papaja, czyli melonowiec właściwy, to roślina z rodziny melonowcowatych pochodząca z Ameryki Środkowej. Obecnie jest powszechnie uprawiana w strefie tropikalnej i subtropikalnej dla smacznych owoców.Jagody papai są bogate w witaminy (np. C – 60 mg/100 g) i karoteny, mają za to mało kwasów. Dzięki dużej zawartości enzymu papainy ułatwiają trawienie białka.
Chili, owoc jednej z odmian papryki, pochodzi z Peru. Uprawia się ją z uwagi na bardzo ostry smak. Jest bodźcem powodującym wytwarzanie endorfin. Medycyna chińska przypisuje jej działanie oczyszczające i chroniące płuca oraz jelito grube, co potwierdzają także pewne badania przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych.
Sos pomidorowyz papają i chilli Bio jest kompozycją wielu składników pochodzących z upraw ekologicznych, połączeniu których zawdzięcza wyjątkowe walory odżywcze i smakowe. Jego podstawę stanowi przecier pomidorowy, a charakterystyczny smak zawdzięcza dodatkowi papai oraz pikantnych przypraw, m.in. chilli.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. Odkryto w nich również likopen, który jest jednym z najlepszych antyutleniaczy. Przypuszcza się, że antyutleniacze chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami.
Papaja, czyli melonowiec właściwy, to roślina z rodziny melonowcowatych pochodząca z Ameryki Środkowej. Obecnie jest powszechnie uprawiana w strefie tropikalnej i subtropikalnej dla smacznych owoców.Jagody papai są bogate w witaminy (np. C – 60 mg/100 g) i karoteny, mają za to mało kwasów. Dzięki dużej zawartości enzymu papainy ułatwiają trawienie białka.
Chili, owoc jednej z odmian papryki, pochodzi z Peru. Uprawia się ją z uwagi na bardzo ostry smak. Jest bodźcem powodującym wytwarzanie endorfin. Medycyna chińska przypisuje jej działanie oczyszczające i chroniące płuca oraz jelito grube, co potwierdzają także pewne badania przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych.
Sos pomidorowy z papaią i chilli Bio to produkt gotowy do spożycia. Może być doskonałym dodatkiem do dań grillowanych, kasz, makaronów i ziemniaków, a także kanapek.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót