Sos pomidorowy z bazylia 350g Bio
cena: 12,30 PLN (netto: 11,32 PLN)
produkt niedostępny
zapytaj o ten produkt »
Kraj pochodzenia: NiemcyProducent: Zwergenwiese
Atest:
DE-024-Oko-Kontrollste
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.350Masa brutto: 0.560
Cena za jednostkę wagi/objętości: 35.14 PLN
Skład:przecier pomidorowy*,pomidory*,woda,cebula*sok jabłkow
Sos pomidorowy z bazylią Bio jest kompozycją wielu składników pochodzących z upraw ekologicznych, połączeniu których zawdzięcza wyjątkowe walory odżywcze i smakowe. Jego podstawę stanowią pomidory, a charakterystyczny smak zawdzięcza dodatkowi bazylii i oregano.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. Odkryto w nich również likopen, który jest jednym z najlepszych antyutleniaczy. Przypuszcza się, że antyutleniacze chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami.
Bazylia, roślina z rodziny jasnotowatych, stosowana jest w ziołolecznictwie. Poprawia trawienie i ułatwia przyswajanie pokarmu – działa przeciwskurczowo, pobudza wydzielanie soku żołądkowego, działa słabo wiatropędnie przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Powszechnie uważa się, że działa przeciwdepresyjnie, poprawia nastrój i dodaje sił. Stosuje się ją w łagodnych zaburzeniach trawiennych, wzdęciach, przy niedoborze soku żołądkowego. Również medycyna chińska ceni jej właściwości – przypisuje jej naturę ogrzewającą, a działanie kojące, uspokajające oraz ułatwiające trawienie roślin strączkowych.
Oregano, czyli lebiodka pospolita, to roślina z rodziny jasnotowatych. Rośnie w Europie i Azji. W Polsce jest pospolita; często nazywa się ją dzikim majerankiem. To jedna z najdawniejszych roślin leczniczych, jej właściwości cenili już Hipokrates i Arystoteles. Ma działanie wykrztuśne, dezynfekujące, przeciwbiegunkowe, moczopędne, przeciwskurczowe, wiatropędne, odtruwające. Jest także popularną rośliną przyprawową, np. jednym ze składników ziół prowansalskich.
Sos pomidorowy z bazylią Bio jest kompozycją wielu składników pochodzących z upraw ekologicznych, połączeniu których zawdzięcza wyjątkowe walory odżywcze i smakowe. Jego podstawę stanowią pomidory, a charakterystyczny smak zawdzięcza dodatkowi bazylii i oregano.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. Odkryto w nich również likopen, który jest jednym z najlepszych antyutleniaczy. Przypuszcza się, że antyutleniacze chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami.
Bazylia, roślina z rodziny jasnotowatych, stosowana jest w ziołolecznictwie. Poprawia trawienie i ułatwia przyswajanie pokarmu – działa przeciwskurczowo, pobudza wydzielanie soku żołądkowego, działa słabo wiatropędnie przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Powszechnie uważa się, że działa przeciwdepresyjnie, poprawia nastrój i dodaje sił. Stosuje się ją w łagodnych zaburzeniach trawiennych, wzdęciach, przy niedoborze soku żołądkowego. Również medycyna chińska ceni jej właściwości – przypisuje jej naturę ogrzewającą, a działanie kojące, uspokajające oraz ułatwiające trawienie roślin strączkowych.
Oregano, czyli lebiodka pospolita, to roślina z rodziny jasnotowatych. Rośnie w Europie i Azji. W Polsce jest pospolita; często nazywa się ją dzikim majerankiem. To jedna z najdawniejszych roślin leczniczych, jej właściwości cenili już Hipokrates i Arystoteles. Ma działanie wykrztuśne, dezynfekujące, przeciwbiegunkowe, moczopędne, przeciwskurczowe, wiatropędne, odtruwające. Jest także popularną rośliną przyprawową, np. jednym ze składników ziół prowansalskich.
Sos pomidorowy z bazylią Bio to produkt gotowy do spożycia. Może być doskonałym dodatkiem do dań grillowanych, kasz, makaronów i ziemniaków, a także kanapek.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót