Sos pomidorowy Napoli do spagetti 350g Bio
cena: 12,30 PLN (netto: 11,32 PLN)
produkt niedostępny
zapytaj o ten produkt »
Kraj pochodzenia: NiemcyProducent: Zwergenwiese
Atest:
DE-024-Oko-Kontrollste
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.350Masa brutto: 0.560
Cena za jednostkę wagi/objętości: 35.14 PLN
Skład: przecier pomidorowy* 48%, warzywa* 21%:(zmienne ilośc
Sos pomidorowy Napoli do spaghetti Bio jest kompozycją wielu składników pochodzących z upraw ekologicznych, połączeniu których zawdzięcza wyjątkowe walory odżywcze i smakowe. Jego podstawę stanowi przecier pomidorowy, a charakterystyczny smak zawdzięcza dodatkowi miodu i soku jabłkowego.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. Odkryto w nich również likopen, który jest jednym z najlepszych antyutleniaczy. Przypuszcza się, że antyutleniacze chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami.
Jabłka zawierają zależną od gatunku ilość łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, ale ich główną zaletą są działające odkwaszająco na organizm kwasy organiczne, zwłaszcza jabłkowy i winowy, które powstrzymują rozwój bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym. Obecny w nich błonnik i pektyny usuwają cholesterol i metale ciężkie. Medycyna chińska przypisuje im naturę ochładzającą oraz działanie ogólnie wytwarzające płyny i nawilżające, zwłaszcza płuca. Mają również poprawiać apetyt oraz korzystnie wpływać na wątrobę i pęcherzyk żółciowy.
Sos pomidorowy Napoli do spaghetti Bio jest kompozycją wielu składników pochodzących z upraw ekologicznych, połączeniu których zawdzięcza wyjątkowe walory odżywcze i smakowe. Jego podstawę stanowi przecier pomidorowy, a charakterystyczny smak zawdzięcza dodatkowi miodu i soku jabłkowego.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. Odkryto w nich również likopen, który jest jednym z najlepszych antyutleniaczy. Przypuszcza się, że antyutleniacze chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami.
Jabłka zawierają zależną od gatunku ilość łatwo przyswajalnych witamin i minerałów, ale ich główną zaletą są działające odkwaszająco na organizm kwasy organiczne, zwłaszcza jabłkowy i winowy, które powstrzymują rozwój bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym. Obecny w nich błonnik i pektyny usuwają cholesterol i metale ciężkie. Medycyna chińska przypisuje im naturę ochładzającą oraz działanie ogólnie wytwarzające płyny i nawilżające, zwłaszcza płuca. Mają również poprawiać apetyt oraz korzystnie wpływać na wątrobę i pęcherzyk żółciowy.
Sos pomidorowy Napoli do spaghetti Bio to produkt gotowy do spożycia. Może być doskonałym dodatkiem do dań grillowanych, kasz, makaronów i ziemniaków, a także kanapek.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót