Sok pomidorowy 500ml kart. Bio
cena: 7,10 PLN (netto: 6,75 PLN)
produkt niedostępny
zapytaj o ten produkt »
Kraj pochodzenia: NiemcyProducent: Voelkel
Atest:
DE-007-Öko-Kontrollste
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.500Masa brutto: 0.600
Cena za jednostkę wagi/objętości: 14.20 PLN
Skład: sok pomidorowy*,sok cytrynowy*,sól morska.
Sok pomidorowy Bio wytłaczany jest z warzyw pochodzących z upraw ekologicznych i nie zawiera środków konserwujących, dlatego jest wyjątkowo smaczny i pożywny.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. W warzywie tym odkryto również likopen, który należy do naturalnych pigmentów (to on nadaje tak piękny kolor pomidorom). Likopen jest jednym z najlepszych antyutleniaczy, o których przypuszcza się, że chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami. Pomaga również skórze neutralizować szkodliwe promieniowanie.
Medycyna chińska przypisuje pomidorom naturę bardzo ochładzającą i smak słodki oraz kwaśny. Mają wzmacniać żołądek, oczyszczać wątrobę i krew oraz generalnie usuwać z organizmu toksyny, dlatego stosuje je w przypadku braku apetytu, do leczenia niestrawności i anoreksji, a także wysokiego ciśnienia.
Sok pomidorowy Bio wytłaczany jest z warzyw pochodzących z upraw ekologicznych i nie zawiera środków konserwujących, dlatego jest wyjątkowo smaczny i pożywny.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. W warzywie tym odkryto również likopen, który należy do naturalnych pigmentów (to on nadaje tak piękny kolor pomidorom). Likopen jest jednym z najlepszych antyutleniaczy, o których przypuszcza się, że chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami. Pomaga również skórze neutralizować szkodliwe promieniowanie.
Medycyna chińska przypisuje pomidorom naturę bardzo ochładzającą i smak słodki oraz kwaśny. Mają wzmacniać żołądek, oczyszczać wątrobę i krew oraz generalnie usuwać z organizmu toksyny, dlatego stosuje je w przypadku braku apetytu, do leczenia niestrawności i anoreksji, a także wysokiego ciśnienia.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót