Pasta słonecznikowa z 4 rodzajami pieprzu 180g Bio
cena: 11,50 PLN (netto: 10,58 PLN)
produkt niedostępny
zapytaj o ten produkt »
Kraj pochodzenia: NiemcyProducent: Zwergenwiese
Atest:
DE-024-Oko-Kontrollste
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.180Masa brutto: 0.330
Cena za jednostkę wagi/objętości: 63.89 PLN
Skład: nasiona słonecznika* 48%, woda, olej słonecznikowy*,
Pasta słonecznikowa z 4 rodzajami pieprzu wytwarzana jest z produktów pochodzących z upraw ekologicznych. Smak i wartości odżywcze zawdzięcza udanej kompozycji składników i przypraw, przede wszystkim nasionom słonecznika i pieprzowi.
Ziarna słonecznika to bogactwo wielu cennych składników, 100 g zawiera ponad 30% wielonienasyconych tłuszczów i między innymi 50 mg witaminy E, która chroni organizm przed wolnymi rodnikami. Słonecznik można jeść pod każdą postacią: na surowo, prażony, jako dodatek do różnego rodzaju potraw oraz jako podstawa past. Medycyna chińska przypisuje mu naturę ogrzewającą i smak słodki. Ma działać korzystnie na śledzionę-trzustkę i wzmacniać energię Qi, nawilżać jelita i leczyć zaparcia związane z suchością.
Pieprz czarny pochodzi z Indii. Uprawiany jest w wielu krajach strefy tropikalnej dla owoców (pestkowców), z których otrzymuje się pikantną i aromatyczną przyprawę. Przyprawowy pieprz zielony otrzymuje się z niedojrzałych, zielonych owoców pieprzu czarnego. Dla zachowania koloru po zerwaniu marynuje się je w kwasie octowym lub mlekowym, albo konserwuje solanką. Podobnie marynuje się lub konserwuje w solance, natychmiast po zebraniu, pieprz czerwony - są to dojrzałe owoce pieprzu czarnego o czerwonym zabarwieniu. Pieprz biały otrzymuje się w procesie moczenia, suszenia i otarcia mięsistej owocni pieprzu czarnego. Dzięki temu jest znacznie łagodniejszy w smaku.
Pasta słonecznikowa z 4 rodzajami pieprzu wytwarzana jest z produktów pochodzących z upraw ekologicznych. Smak i wartości odżywcze zawdzięcza udanej kompozycji składników i przypraw, przede wszystkim nasionom słonecznika i pieprzowi.
Ziarna słonecznika to bogactwo wielu cennych składników, 100 g zawiera ponad 30% wielonienasyconych tłuszczów i między innymi 50 mg witaminy E, która chroni organizm przed wolnymi rodnikami. Słonecznik można jeść pod każdą postacią: na surowo, prażony, jako dodatek do różnego rodzaju potraw oraz jako podstawa past. Medycyna chińska przypisuje mu naturę ogrzewającą i smak słodki. Ma działać korzystnie na śledzionę-trzustkę i wzmacniać energię Qi, nawilżać jelita i leczyć zaparcia związane z suchością.
Pieprz czarny pochodzi z Indii. Uprawiany jest w wielu krajach strefy tropikalnej dla owoców (pestkowców), z których otrzymuje się pikantną i aromatyczną przyprawę. Przyprawowy pieprz zielony otrzymuje się z niedojrzałych, zielonych owoców pieprzu czarnego. Dla zachowania koloru po zerwaniu marynuje się je w kwasie octowym lub mlekowym, albo konserwuje solanką. Podobnie marynuje się lub konserwuje w solance, natychmiast po zebraniu, pieprz czerwony - są to dojrzałe owoce pieprzu czarnego o czerwonym zabarwieniu. Pieprz biały otrzymuje się w procesie moczenia, suszenia i otarcia mięsistej owocni pieprzu czarnego. Dzięki temu jest znacznie łagodniejszy w smaku.
Medycyna chińska przypisuje pieprzowi naturę ogrzewającą, zwłaszcza brzuch. Ma pomagać zapobiegać i leczyć przeziębienia w początkowym stadium.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót