Pasta słonecznikowa naturalna 180g Bio
cena: 10,50 PLN (netto: 9,66 PLN)
produkt niedostępny
zapytaj o ten produkt »
Kraj pochodzenia: NiemcyProducent: Zwergenwiese
Atest:
DE-024-Oko-Kontrollste
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.180Masa brutto: 0.330
Cena za jednostkę wagi/objętości: 58.33 PLN
Skład: nasiona słonecznika* 42%, woda, olej słonecznikowy*,
Pasta słonecznikowa naturalna wytwarzana jest z produktów pochodzących z upraw ekologicznych. Łagodny smak i wartości odżywcze zawdzięcza swojemu głównemu składnikowi, czyli nasionom słonecznika.
Słonecznik pochodzi z Ameryki Północnej. Jako pierwsi zaczęli go uprawiać Indianie. Do Europy roślinę tę przywieźli Hiszpanie, jednak to Rosjanie upowszechnili jej uprawę, głównie za sprawą Piotra Wielkiego. Ortodoksyjny kościół rosyjski zabronił spożywania podczas Wielkiego Postu większości rodzajów olejów, a olej słonecznikowy nie został zakazany.
Ziarna słonecznika to bogactwo wielu cennych składników, 100 g zawiera ponad 30% wielonienasyconych tłuszczów i między innymi 50 mg witaminy E, która chroni organizm przed wolnymi rodnikami. Słonecznik można jeść pod każdą postacią: na surowo, prażony, jako dodatek do różnego rodzaju potraw oraz jako podstawa past.
Medycyna chińska przypisuje mu naturę ogrzewającą i smak słodki. Ma działać korzystnie na śledzionę-trzustkę i wzmacniać energię Qi, nawilżać jelita i leczyć zaparcia związane z suchością.
Pasta słonecznikowa naturalna wytwarzana jest z produktów pochodzących z upraw ekologicznych. Łagodny smak i wartości odżywcze zawdzięcza swojemu głównemu składnikowi, czyli nasionom słonecznika.
Słonecznik pochodzi z Ameryki Północnej. Jako pierwsi zaczęli go uprawiać Indianie. Do Europy roślinę tę przywieźli Hiszpanie, jednak to Rosjanie upowszechnili jej uprawę, głównie za sprawą Piotra Wielkiego. Ortodoksyjny kościół rosyjski zabronił spożywania podczas Wielkiego Postu większości rodzajów olejów, a olej słonecznikowy nie został zakazany.
Ziarna słonecznika to bogactwo wielu cennych składników, 100 g zawiera ponad 30% wielonienasyconych tłuszczów i między innymi 50 mg witaminy E, która chroni organizm przed wolnymi rodnikami. Słonecznik można jeść pod każdą postacią: na surowo, prażony, jako dodatek do różnego rodzaju potraw oraz jako podstawa past.
Medycyna chińska przypisuje mu naturę ogrzewającą i smak słodki. Ma działać korzystnie na śledzionę-trzustkę i wzmacniać energię Qi, nawilżać jelita i leczyć zaparcia związane z suchością.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót