Paprykarz wegetariański 170g Bio
cena: 8,70 PLN (netto: 8,27 PLN)
produkt niedostępny
zapytaj o ten produkt »
Kraj pochodzenia: PolskaProducent: Primavika
Atest:
PL-EKO-04
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.170
Cena za jednostkę wagi/objętości: 51.18 PLN
Skład: woda,ryż*,koncentrat pomidorowy*,tekstura sojowa*,ceb
Paprykarz wegetariański wytwarzany jest z produktów pochodzących z upraw ekologicznych. Smak zawdzięcza udanej kompozycji składników i przypraw, przede wszystkim pomidorom, a wartości odżywcze dodatkowi soi.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. W warzywie tym odkryto również likopen, który należy do naturalnych pigmentów (to on nadaje tak piękny kolor pomidorom). Likopen jest jednym z najlepszych antyutleniaczy, o których przypuszcza się, że chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami. Pomaga również skórze neutralizować szkodliwe promieniowanie.
Nasiona soi zawierają aż 30-50% białka, w tym aminokwasy egzogenne, dlatego doskonale zastępują białko zwierzęce. Ponadto bogate są w tłuszcze (14-24%) oraz witaminy z grupy B, mają dużą zawartość minerałów i witamin. W 100 g. suchego ziarna znajduje się m.in. potas (2132mg), wapń (240 mg), magnez (216 mg), fosfor (743 mg) oraz witamina E (17 mg), B-karoten (12 mg) i błonnik pokarmowy. Soja jest uznawana za roślinę o leczniczych właściwościach. Badania wykazały, że białko soi obniża poziom cholesterolu we krwi, choć równocześnie jest silnym alergenem. Wykorzystuje się ją także w leczeniu zespołu napięcia przedmiesiączkowego, w profilaktyce osteoporozy i dolegliwości związanych z menopauzą.
Paprykarz wegetariański wytwarzany jest z produktów pochodzących z upraw ekologicznych. Smak zawdzięcza udanej kompozycji składników i przypraw, przede wszystkim pomidorom, a wartości odżywcze dodatkowi soi.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. W warzywie tym odkryto również likopen, który należy do naturalnych pigmentów (to on nadaje tak piękny kolor pomidorom). Likopen jest jednym z najlepszych antyutleniaczy, o których przypuszcza się, że chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami. Pomaga również skórze neutralizować szkodliwe promieniowanie.
Nasiona soi zawierają aż 30-50% białka, w tym aminokwasy egzogenne, dlatego doskonale zastępują białko zwierzęce. Ponadto bogate są w tłuszcze (14-24%) oraz witaminy z grupy B, mają dużą zawartość minerałów i witamin. W 100 g. suchego ziarna znajduje się m.in. potas (2132mg), wapń (240 mg), magnez (216 mg), fosfor (743 mg) oraz witamina E (17 mg), B-karoten (12 mg) i błonnik pokarmowy. Soja jest uznawana za roślinę o leczniczych właściwościach. Badania wykazały, że białko soi obniża poziom cholesterolu we krwi, choć równocześnie jest silnym alergenem. Wykorzystuje się ją także w leczeniu zespołu napięcia przedmiesiączkowego, w profilaktyce osteoporozy i dolegliwości związanych z menopauzą.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót