Makar z psz. Durum ze spiruliną świd.500g Bio
cena: 11,10 PLN (netto: 10,55 PLN)
produkt niedostępny
zapytaj o ten produkt »
Kraj pochodzenia: WłochyProducent: Castagno
Atest:
Bioagricert s.r.l.
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.500Masa brutto: 0.520
Cena za jednostkę wagi/objętości: 22.20 PLN
Skład: mąka z pszenicy durum*, spirulina3%
Makaron z pszenicy Durum ze spiruliną świderki wytwarza się z mąki z pszenicy Durum pochodzącej z upraw ekologicznych. Dla wzbogacenia walorów smakowych i odżywczych zastosowano dodatek spiruliny.
Pszenica zawiera wiele związków mineralnych (sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, siarki, żelaza) oraz witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Wchłania z żyznej gleby więcej minerałów niż inne zboża. Jej profil podobny jest do profilu ludzkiego ciała pod względem zawartych w niej składników odżywczych, dlatego często uważana jest za idealny pokarm wspierający rozwój człowieka, zarówno fizyczny, jak i duchowy.
Medycyna chińska przypisuje jej właściwości stymulujące pracę nerek, sprzyjające wyciszeniu i koncentracji umysłu, oraz pobudzające wzrost i budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zaleca ją przy bezsenności, nerwowości, problemach związanych z menopauzą, a także dzieciom i osobom o wątłej budowie.
Makaron z pszenicy Durum ze spiruliną świderki wytwarza się z mąki z pszenicy Durum pochodzącej z upraw ekologicznych. Dla wzbogacenia walorów smakowych i odżywczych zastosowano dodatek spiruliny.
Pszenica zawiera wiele związków mineralnych (sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, siarki, żelaza) oraz witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Wchłania z żyznej gleby więcej minerałów niż inne zboża. Jej profil podobny jest do profilu ludzkiego ciała pod względem zawartych w niej składników odżywczych, dlatego często uważana jest za idealny pokarm wspierający rozwój człowieka, zarówno fizyczny, jak i duchowy.
Medycyna chińska przypisuje jej właściwości stymulujące pracę nerek, sprzyjające wyciszeniu i koncentracji umysłu, oraz pobudzające wzrost i budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zaleca ją przy bezsenności, nerwowości, problemach związanych z menopauzą, a także dzieciom i osobom o wątłej budowie.
Makaron z sosem pomidorowym z pieczarkami
1 paczka makaronu z pszenicy Durum ze spiruliną świderki
1 łyżka oleju
pieczarki (3-5 średnich)
mąka pszenna
kostka warzywna
woda
przecier pomidorowy (3-4 łyżeczki)
W małym garnku lub na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojone pieczareczki, poczekaj aż trochę zmiękną. Następnie dodaj ok. 2 łyżki mąki i podsmaż wszystko przez chwilę. W międzyczasie rozpuść kostkę warzywną w szklance wrzątku. Wlej bulion do pieczarek z mąką i mieszaj tak, żeby pozbyć się grudek. Wyłącz ogień pod sosem i dodaj przecier pomidorowy do smaku.
Ugotowany al dente makaron wyłóż na talerze i polej sosem.
(źródło: puszka.pl)
1 paczka makaronu z pszenicy Durum ze spiruliną świderki
1 łyżka oleju
pieczarki (3-5 średnich)
mąka pszenna
kostka warzywna
woda
przecier pomidorowy (3-4 łyżeczki)
W małym garnku lub na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojone pieczareczki, poczekaj aż trochę zmiękną. Następnie dodaj ok. 2 łyżki mąki i podsmaż wszystko przez chwilę. W międzyczasie rozpuść kostkę warzywną w szklance wrzątku. Wlej bulion do pieczarek z mąką i mieszaj tak, żeby pozbyć się grudek. Wyłącz ogień pod sosem i dodaj przecier pomidorowy do smaku.
Ugotowany al dente makaron wyłóż na talerze i polej sosem.
(źródło: puszka.pl)
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót