Makar z psz. Durum z quinoa z pom. i bakł. kolanka
cena: 12,80 PLN (netto: 12,16 PLN)
do koszyka
Kraj pochodzenia: WłochyProducent: Castagno
Atest:
Bioagricert s.r.l.
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.500Masa brutto: 0.520
Cena za jednostkę wagi/objętości: 25.60 PLN
Skład: mąka z pszenicy Durum*,quinoa*10%,bakłażan*0,3%,piepr
Makaron z pszenicy durum z dodatkiem quinoa, pomidorów i bakłażanów jest ciekawą i smaczną kompozycją produktów zawierających cenne składniki odżywcze.
Pszenica zawiera wiele związków mineralnych (sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, siarki, żelaza) oraz witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Wchłania z żyznej gleby więcej minerałów niż inne zboża. Jej profil podobny jest do profilu ludzkiego ciała pod względem zawartych w niej składników odżywczych, dlatego często uważana jest za idealny pokarm wspierający rozwój człowieka, zarówno fizyczny, jak i duchowy. Medycyna chińska przypisuje jej właściwości stymulujące pracę nerek, sprzyjające wyciszeniu i koncentracji umysłu, oraz pobudzające wzrost i budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zaleca ją przy bezsenności, nerwowości, problemach związanych z menopauzą, a także dzieciom i osobom o wątłej budowie.
Quinoa to wysokobiałkowe i wysokotłuszczowe nasiona (zawierają m.in. kwas alfa-linolenowy należący do grupy kwasów omega-3), bogate źródło wapnia. Połączona w potrawach z innymi zbożami, np. pszenicą, dostarcza bogatszego profilu aminokwasów białkowych niż mięso. Wyróżnia ją zwłaszcza wysoka zawartość lizyny, rzadko występującej w zbożach. Jest także bogatym źródłem żelaza, fosforu, witaminy E i witamin z grupy B, doskonałym pokarmem dla wegetarian. Medycyna chińska przypisuje jej właściwości ogrzewające i ogólnie wzmacniające cały organizm, a w szczególności Yang nerek.
Makaron z pszenicy durum z dodatkiem quinoa, pomidorów i bakłażanów jest ciekawą i smaczną kompozycją produktów zawierających cenne składniki odżywcze.
Pszenica zawiera wiele związków mineralnych (sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, siarki, żelaza) oraz witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Wchłania z żyznej gleby więcej minerałów niż inne zboża. Jej profil podobny jest do profilu ludzkiego ciała pod względem zawartych w niej składników odżywczych, dlatego często uważana jest za idealny pokarm wspierający rozwój człowieka, zarówno fizyczny, jak i duchowy. Medycyna chińska przypisuje jej właściwości stymulujące pracę nerek, sprzyjające wyciszeniu i koncentracji umysłu, oraz pobudzające wzrost i budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zaleca ją przy bezsenności, nerwowości, problemach związanych z menopauzą, a także dzieciom i osobom o wątłej budowie.
Quinoa to wysokobiałkowe i wysokotłuszczowe nasiona (zawierają m.in. kwas alfa-linolenowy należący do grupy kwasów omega-3), bogate źródło wapnia. Połączona w potrawach z innymi zbożami, np. pszenicą, dostarcza bogatszego profilu aminokwasów białkowych niż mięso. Wyróżnia ją zwłaszcza wysoka zawartość lizyny, rzadko występującej w zbożach. Jest także bogatym źródłem żelaza, fosforu, witaminy E i witamin z grupy B, doskonałym pokarmem dla wegetarian. Medycyna chińska przypisuje jej właściwości ogrzewające i ogólnie wzmacniające cały organizm, a w szczególności Yang nerek.
Z uwagi na ciekawą kompozycję smakową Makaron z pszenicy durum z quinoa, pomidorami i bakłażanem można spożywać jako samodzielne danie, z dodatkiem oliwy tłoczonej na zimno lub oleju lnianego
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót