Makar z psz. Durum krót.wstążka 500g Bio
cena: 7,20 PLN (netto: 6,84 PLN)
do koszyka
Kraj pochodzenia: WłochyProducent: Castagno
Atest:
Bioagricert s.r.l.
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.500Masa brutto: 0.520
Cena za jednostkę wagi/objętości: 12.40 PLN
Skład: mąka z pszenicy durum*
Makaron z pszenicy Durum krótka wstążka wytwarza się z mąki z pszenicy Durum pochodzącej z upraw ekologicznych.
Pszenica zawiera wiele związków mineralnych (sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, siarki, żelaza) oraz witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Wchłania z żyznej gleby więcej minerałów niż inne zboża. Jej profil podobny jest do profilu ludzkiego ciała pod względem zawartych w niej składników odżywczych, dlatego często uważana jest za idealny pokarm wspierający rozwój człowieka, zarówno fizyczny, jak i duchowy.
Medycyna chińska przypisuje jej właściwości stymulujące pracę nerek, sprzyjające wyciszeniu i koncentracji umysłu, oraz pobudzające wzrost i budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zaleca ją przy bezsenności, nerwowości, problemach związanych z menopauzą, a także dzieciom i osobom o wątłej budowie.
Makaron z pszenicy Durum krótka wstążka wytwarza się z mąki z pszenicy Durum pochodzącej z upraw ekologicznych.
Pszenica zawiera wiele związków mineralnych (sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, siarki, żelaza) oraz witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Wchłania z żyznej gleby więcej minerałów niż inne zboża. Jej profil podobny jest do profilu ludzkiego ciała pod względem zawartych w niej składników odżywczych, dlatego często uważana jest za idealny pokarm wspierający rozwój człowieka, zarówno fizyczny, jak i duchowy.
Medycyna chińska przypisuje jej właściwości stymulujące pracę nerek, sprzyjające wyciszeniu i koncentracji umysłu, oraz pobudzające wzrost i budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zaleca ją przy bezsenności, nerwowości, problemach związanych z menopauzą, a także dzieciom i osobom o wątłej budowie.
Makaron z ziołami i orzechami
makaron z pszenicy Durum krótka wstążka
orzechy włoskie (lub inne)
rodzynki (garść)
kostka warzywna
kminek
rozmaryn
oregano
olej do smazenia
Ugotuj makaron, zmiel orzechy. W kubku zalej wrzątkiem garść rodzynek i jedną kostkę warzywną. Usmaż na oleju w kolejnosci: kminek, rozmaryn, oregano. Po chwili dodaj orzechy uważając, by się nie przypalily. Chwilę pomieszaj wszystko razem, nastepnie dodaj zawartość kubka (rodzynki z kostką warzywna). Smaż ciagle mieszajac do momentu odparowania wody - do uzyskania konsystencji sosu. Połącz z makaronem.
(źródło: puszka.pl)
makaron z pszenicy Durum krótka wstążka
orzechy włoskie (lub inne)
rodzynki (garść)
kostka warzywna
kminek
rozmaryn
oregano
olej do smazenia
Ugotuj makaron, zmiel orzechy. W kubku zalej wrzątkiem garść rodzynek i jedną kostkę warzywną. Usmaż na oleju w kolejnosci: kminek, rozmaryn, oregano. Po chwili dodaj orzechy uważając, by się nie przypalily. Chwilę pomieszaj wszystko razem, nastepnie dodaj zawartość kubka (rodzynki z kostką warzywna). Smaż ciagle mieszajac do momentu odparowania wody - do uzyskania konsystencji sosu. Połącz z makaronem.
(źródło: puszka.pl)
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót