Makar ryżowy rurka 500g Bio Castagno
cena: 14,90 PLN (netto: 14,16 PLN)
do koszyka
Kraj pochodzenia: WłochyProducent: Castagno
Atest:
Bioagricert s.r.l.
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.500Masa brutto: 0.520
Cena za jednostkę wagi/objętości: 29.00 PLN
Skład: mąka ryżowa z pełnego przemiału z ryżu pochodzenia wł
Makaron ryżowy rurka wytwarzany jest z mąki ryżowej pochodzącej z upraw ekologicznych.
Nie zawiera glutenu, dlatego może być zamiennikiem makaronu pszennego dla osób chorych na celiakię lub uczulonych na to białko.
Mąka ryżowa, choć nieco uboższa pod względem wartości odżywczych niż pełne ziarno, zawiera wiele cennych składników: białko (ok. 7,5 g/100 g), błonnik (1,9 g), potas (223 mg), fosfor (333 mg), wapń (23 mg), magnez (143 mg) i żelazo (1,4 mg), a także witaminy E i z grupy B.
Makaron ryżowy rurka wytwarzany jest z mąki ryżowej pochodzącej z upraw ekologicznych.
Nie zawiera glutenu, dlatego może być zamiennikiem makaronu pszennego dla osób chorych na celiakię lub uczulonych na to białko.
Mąka ryżowa, choć nieco uboższa pod względem wartości odżywczych niż pełne ziarno, zawiera wiele cennych składników: białko (ok. 7,5 g/100 g), błonnik (1,9 g), potas (223 mg), fosfor (333 mg), wapń (23 mg), magnez (143 mg) i żelazo (1,4 mg), a także witaminy E i z grupy B.
Medycyna chińska przypisuje ryżowi naturę termiczną neutralną i smak słodki; ma wzmacniać śledzionę-trzustkę, działać kojąco na żołądek, oczyszczać z toksyn i wzmacniać energię Qi. Z uwagi na wysoką zawartość witamin z grupy B ryż brązowy ma działać korzystnie na system nerwowy – uspokaja i pomaga zwalczać depresje.
Makaron ryżowy ze szpinakiem
makaron ryżowy rurki
szpinak (mrożony lub świeży)
tofu sałatkowe feta (lub tofu naturalne + sos sojowy)
czosnek
imbir sproszkowany
zioła prowansalskie
reszta przypraw wg uznania
W garnku podsmaż drobno posiekany czosnek (około 2-3 ząbki w zależności od upodobań). Dodaj szpinak, gotuj aż zmięknie. Tofu pokrój w kostkę i posyp obficie ziołami prowansalskimi i imbirem.
Makaron ryżowy przygotuj wg. przepisu na opakowaniu (zwykle należy zagotować wodę w garnku, zdjąć z kuchenki i wrzucić makaron, odstawić na 5 min. pod przykryciem).
Kiedy makaron "dochodzi" w wodzie, nalej odrobinę oliwy na patelnię i smaż tofu, aż się ładnie przyrumieni. Wyłóż makaron na talerz, nałóż szpinak i usmażone kostki tofu.
(źródło: puszka.pl)
makaron ryżowy rurki
szpinak (mrożony lub świeży)
tofu sałatkowe feta (lub tofu naturalne + sos sojowy)
czosnek
imbir sproszkowany
zioła prowansalskie
reszta przypraw wg uznania
W garnku podsmaż drobno posiekany czosnek (około 2-3 ząbki w zależności od upodobań). Dodaj szpinak, gotuj aż zmięknie. Tofu pokrój w kostkę i posyp obficie ziołami prowansalskimi i imbirem.
Makaron ryżowy przygotuj wg. przepisu na opakowaniu (zwykle należy zagotować wodę w garnku, zdjąć z kuchenki i wrzucić makaron, odstawić na 5 min. pod przykryciem).
Kiedy makaron "dochodzi" w wodzie, nalej odrobinę oliwy na patelnię i smaż tofu, aż się ładnie przyrumieni. Wyłóż makaron na talerz, nałóż szpinak i usmażone kostki tofu.
(źródło: puszka.pl)
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót