Makar razowy z pszen. Durum spagetti 500g Bio
cena: 7,20 PLN (netto: 6,84 PLN)
do koszyka
Kraj pochodzenia: WłochyProducent: Castagno
Atest:
Bioagricert s.r.l.
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.500Masa brutto: 0.520
Cena za jednostkę wagi/objętości: 13.20 PLN
Skład: mąka razowa z pszenicy Durum*
Makaron razowy z pszenicy Durum spaghetti wytwarza się z razowej mąki z pszenicy Durum pochodzącej z upraw ekologicznych.
Pszenica zawiera wiele związków mineralnych (sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, siarki, żelaza) oraz witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Wchłania z żyznej gleby więcej minerałów niż inne zboża. Jej profil podobny jest do profilu ludzkiego ciała pod względem zawartych w niej składników odżywczych, dlatego często uważana jest za idealny pokarm wspierający rozwój człowieka, zarówno fizyczny, jak i duchowy.
Medycyna chińska przypisuje jej właściwości stymulujące pracę nerek, sprzyjające wyciszeniu i koncentracji umysłu, oraz pobudzające wzrost i budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zaleca ją przy bezsenności, nerwowości, problemach związanych z menopauzą, a także dzieciom i osobom o wątłej budowie.
Makaron razowy z pszenicy Durum spaghetti wytwarza się z razowej mąki z pszenicy Durum pochodzącej z upraw ekologicznych.
Pszenica zawiera wiele związków mineralnych (sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, siarki, żelaza) oraz witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Wchłania z żyznej gleby więcej minerałów niż inne zboża. Jej profil podobny jest do profilu ludzkiego ciała pod względem zawartych w niej składników odżywczych, dlatego często uważana jest za idealny pokarm wspierający rozwój człowieka, zarówno fizyczny, jak i duchowy.
Medycyna chińska przypisuje jej właściwości stymulujące pracę nerek, sprzyjające wyciszeniu i koncentracji umysłu, oraz pobudzające wzrost i budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zaleca ją przy bezsenności, nerwowości, problemach związanych z menopauzą, a także dzieciom i osobom o wątłej budowie.
Makaron spaghetti z czarnymi oliwkami
1 paczka makaronu razowego z pszenicy Durum spaghetti
czarne oliwki
1 cebula
1 czerwona papryka
sól, pieprz
olej do smażenia
Cebulę i paprykę drobno pokroić. Na patelnię wlej nieco wody, dodaj cebulę, chwilę podduś, posól, wymieszaj i poczekaj, aż woda odparuje. Podlej olejem i lekko podsmaż. Dodaj paprykę, po chwili oliwki, dopraw do smaku. Warzywa nałóż na ugotowany makaron, polej oliwą z oliwek lub olejem lnianym. Dodatkowo można posypać lekko uprażonymi pestkami słonecznika.
1 paczka makaronu razowego z pszenicy Durum spaghetti
czarne oliwki
1 cebula
1 czerwona papryka
sól, pieprz
olej do smażenia
Cebulę i paprykę drobno pokroić. Na patelnię wlej nieco wody, dodaj cebulę, chwilę podduś, posól, wymieszaj i poczekaj, aż woda odparuje. Podlej olejem i lekko podsmaż. Dodaj paprykę, po chwili oliwki, dopraw do smaku. Warzywa nałóż na ugotowany makaron, polej oliwą z oliwek lub olejem lnianym. Dodatkowo można posypać lekko uprażonymi pestkami słonecznika.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót