Makar razowy z pszen. Durum gniazda-wstążki 250g Bi
cena: 8,60 PLN (netto: 8,17 PLN)
do koszyka
Kraj pochodzenia: WłochyProducent: Castagno
Atest:
Bioagricert s.r.l.
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.500Masa brutto: 0.650
Cena za jednostkę wagi/objętości: 17.20 PLN
Skład: maka razowa z przenicy Durum*
Makaron razowy z pszenicy Durum gniazda wstążki wytwarza się z razowej mąki z pszenicy Durum pochodzącej z upraw ekologicznych.
Pszenica zawiera wiele związków mineralnych (sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, siarki, żelaza) oraz witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Wchłania z żyznej gleby więcej minerałów niż inne zboża. Jej profil podobny jest do profilu ludzkiego ciała pod względem zawartych w niej składników odżywczych, dlatego często uważana jest za idealny pokarm wspierający rozwój człowieka, zarówno fizyczny, jak i duchowy.
Medycyna chińska przypisuje jej właściwości stymulujące pracę nerek, sprzyjające wyciszeniu i koncentracji umysłu, oraz pobudzające wzrost i budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zaleca ją przy bezsenności, nerwowości, problemach związanych z menopauzą, a także dzieciom i osobom o wątłej budowie.
Makaron razowy z pszenicy Durum gniazda wstążki wytwarza się z razowej mąki z pszenicy Durum pochodzącej z upraw ekologicznych.
Pszenica zawiera wiele związków mineralnych (sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, siarki, żelaza) oraz witaminy B1, B2, D, E, K, PP. Wchłania z żyznej gleby więcej minerałów niż inne zboża. Jej profil podobny jest do profilu ludzkiego ciała pod względem zawartych w niej składników odżywczych, dlatego często uważana jest za idealny pokarm wspierający rozwój człowieka, zarówno fizyczny, jak i duchowy.
Medycyna chińska przypisuje jej właściwości stymulujące pracę nerek, sprzyjające wyciszeniu i koncentracji umysłu, oraz pobudzające wzrost i budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zaleca ją przy bezsenności, nerwowości, problemach związanych z menopauzą, a także dzieciom i osobom o wątłej budowie.
Makaron pszenny razowy z rokpolem
1 paczka makaronu razowego z pszenicy Durum gniazda wstążki
ser typu rokpol (na paczkę makaronu ok. 15-20 dkg sera)
1-2 łyżki śmietany
trochę masła
pieprz, sól do smaku
orzechy włoskie (opcjonalnie)
Do rondelka włóż trochę masła i ser (najlepiej go wcześniej rozdrobnić). Cały czas mieszając poczekaj, aż się rozpuści. Dodaj śmietanę i przyprawy do smaku.
W międzyczasie ugotuj makaron w słabo osolonej wodzie. Potrawę można posypać drobno posiekanymi orzechami.
(źródło: puszka.pl)
1 paczka makaronu razowego z pszenicy Durum gniazda wstążki
ser typu rokpol (na paczkę makaronu ok. 15-20 dkg sera)
1-2 łyżki śmietany
trochę masła
pieprz, sól do smaku
orzechy włoskie (opcjonalnie)
Do rondelka włóż trochę masła i ser (najlepiej go wcześniej rozdrobnić). Cały czas mieszając poczekaj, aż się rozpuści. Dodaj śmietanę i przyprawy do smaku.
W międzyczasie ugotuj makaron w słabo osolonej wodzie. Potrawę można posypać drobno posiekanymi orzechami.
(źródło: puszka.pl)
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót