Makar kukury. rurka 250g Bio
cena: 6,70 PLN (netto: 6,37 PLN) stara cena: 6,70 PLN
do koszyka
Kraj pochodzenia: WłochyProducent: Castagno
Atest:
Bioagricert s.r.l.
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.250Masa brutto: 0.270
Cena za jednostkę wagi/objętości: 26.80 PLN
Makaron kukurydziany jest wytwarzany z mąki kukurydzianej pochodzącej z upraw ekologicznych. Stanowi smaczny i zdrowy produkt umożliwiający szybkie przygotowanie pełnowartościowego posiłku. Nie zawiera glutenu, dlatego może być wykorzystywany w diecie bezglutenowej.
Kukurydza zawiera witaminy z grupy B, sporo witaminy D, E, A i K, a także sole mineralne potasu, fosforu, żelaza, miedzi, magnezu, wapnia, selenu i cynku. Dzięki obecności selenu, któremu towarzyszy witamina E, przypisuje się jej duże znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych. Uznawana jest za roślinę leczniczą. Według ajurwedy pobudza metabolizm i proces utleniania. Medycyna chińska przypisuje jej działanie moczopędne i wzmacniające serce. Ma wspomagać odchudzanie usuwając nadmiar wody z tkanek, korzystnie wpływać na żołądek, poprawiać apetyt i regulować trawienie, zwiększać energię nerek i pomagać przy osłabieniu funkcji seksualnych.
Makaron kukurydziany z sosem warzywnym
5 marchwi
3 buraki
cytryna, pieprz, inne przyprawy
Utrzyj na grubej tarce marchew i buraki, ugotuj w małej ilości wody do miękkości. Po ugotowaniu zmiksuj, dodaj sok z cytryny, przyprawy, sól. Można zagęścić mąką kukurydzianą. Podajemy jako sos z makaronem kukurydzianym.
Brak opinii
powrót