Ketchup pomidorowy 500ml Bio
cena: 13,60 PLN (netto: 12,51 PLN)
produkt niedostępny
zapytaj o ten produkt »
Kraj pochodzenia: NiemcyProducent: Zwergenwiese
Atest:
DE-024-Oko-Kontrollste
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.500Masa brutto: 0.840
Cena za jednostkę wagi/objętości: 27.20 PLN
Skład: przecier pomidorowy*61%, syrop skrobiowy z pszenicy*,
Ketchup pomidorowy jest popularną wersją sosu pomidorowego. Wyjątkowy smak zawdzięcza dodatkowi syropu z pszenicy i przecieru jabłkowego.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. Odkryto w nich również likopen, który jest jednym z najlepszych antyutleniaczy. Przypuszcza się, że antyutleniacze chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami. Medycyna chińska przypisuje pomidorom naturę bardzo ochładzającą i smak słodki oraz kwaśny. Mają wzmacniać żołądek, oczyszczać wątrobę i krew oraz generalnie usuwać z organizmu toksyny, dlatego stosuje je w przypadku braku apetytu, do leczenia niestrawności i anoreksji, a także wysokiego ciśnienia.
Syrop pszeniczny otrzymuje się ze skiełkowanego ziarna niezwykle bogategow w łatwo przyswajalne białka, minerały i witaminy. Ma łagodny, słodki smak.
Główną zaletą jabłek są działające odkwaszająco na organizm kwasy organiczne, zwłaszcza jabłkowy i winowy, które powstrzymują rozwój bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym, a ponadto błonnik i pektyny, które usuwają cholesterol i metale ciężkie.
Ketchup pomidorowy jest popularną wersją sosu pomidorowego. Wyjątkowy smak zawdzięcza dodatkowi syropu z pszenicy i przecieru jabłkowego.
Pomidory to bogate źródło witaminy C, A i z grupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają też sporo soli mineralnych, np. potasu (280 mg) oraz kwasów organicznych – cytrynowego i jabłkowego, a także kwasu foliowego i nikotynowego. Występujące w nich pektyny (błonnik) wspomagają obniżanie zawartości cholesterolu we krwi. Odkryto w nich również likopen, który jest jednym z najlepszych antyutleniaczy. Przypuszcza się, że antyutleniacze chronią przed wieloma chorobami, a zwłaszcza nowotworami. Medycyna chińska przypisuje pomidorom naturę bardzo ochładzającą i smak słodki oraz kwaśny. Mają wzmacniać żołądek, oczyszczać wątrobę i krew oraz generalnie usuwać z organizmu toksyny, dlatego stosuje je w przypadku braku apetytu, do leczenia niestrawności i anoreksji, a także wysokiego ciśnienia.
Syrop pszeniczny otrzymuje się ze skiełkowanego ziarna niezwykle bogategow w łatwo przyswajalne białka, minerały i witaminy. Ma łagodny, słodki smak.
Główną zaletą jabłek są działające odkwaszająco na organizm kwasy organiczne, zwłaszcza jabłkowy i winowy, które powstrzymują rozwój bakterii chorobotwórczych w przewodzie pokarmowym, a ponadto błonnik i pektyny, które usuwają cholesterol i metale ciężkie.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót