Crunchy cynamonowe z ekspandowanym orkiszem 200g Bi
cena: 6,00 PLN (netto: 5,70 PLN)
produkt niedostępny
zapytaj o ten produkt »
Kraj pochodzenia: Rolnictwo ekologiczneProducent: Natu
Atest:
Bioekspert PL-EKO-04
Jednostka miary: sztMasa netto: 0.200Masa brutto: 0.205
Cena za jednostkę wagi/objętości: 30.00 PLN
Skład: ekspandowane ziarno orkiszu*,prazone płatki owsiane*,
Crunchy cynamonowe jest doskonałą przekąską o odżywczych właściwościach ziaren orkiszu i owsa. Ziarna te poddane procesom prażenia są lekkostrawne i chrupkie. Dodatek ekologicznego miodu i cynamonu czyni całość smacznym i zrównoważonym produktem żywieniowym.
Orkisz uważany jest za jedno z najlepszych dla człowieka zbóż – jest ciepły, tłusty, o przyjemnym orzechowym smaku, bogatszy w składniki odżywcze niż większość odmian pszenicy (15 g białka/100 g suchego produktu). Choć zawiera gluten, często tolerują go osoby uczulone na pszenicę, a nawet chorzy na celiakię. Jego ważną zaletą jest łatwo rozpuszczalny w wodzie błonnik, który umożliwia właściwe przyswajanie składników odżywczych przez ludzki organizm.
Medycyna chińska przypisuje mu naturę ogrzewającą i smak słodki. Ma wzmacniać śledzionę-trzustkę, działać nawilżająco i odżywiać płyny Yin. Szczególnie korzystny ma być dla osób niedoborowych o wątłej budowie. Stosowany jest w leczeniu biegunki, zaparć (pełnoziarnisty), zaburzeń trawiennych, zapalenia okrężnicy i nieprawidłowej pracy jelit. Ma zapobiegać powstawaniu kamieni żółciowych i obniżać poziom cholesterolu we krwi.
Płatki owsiane zawierają wiele cennych składników odżywczych: bardzo dużo białka (14 g/100 g) i błonnika (11 g), roślinne tłuszcze (6,9 g), w tym 40% kwasu linolowego, bardzo wskazanego przy zapobieganiu sklerozie, a ponadto fosfor (430 g), potas (410 g), magnez (134 g), wapń (43 g), żelazo (6,3 g) i witaminy z grupy B.
Medycyna chińska przypisuje ziarnu owsa naturę termiczną ogrzewającą, słodki i delikatnie gorzki smak. Ma działać kojąco, leczyć układ nerwowy i rozrodczy, wzmacniać śledzionę-trzustkę, usuwać cholesterol z przewodu pokarmowego i naczyń krwionośnych oraz wzmacniać mięsień sercowy. Ponieważ owies jest bardzo bogaty w krzem, ma wspierać regenerację układu kostnego i tkanki łącznej.
Crunchy cynamonowe jest doskonałą przekąską o odżywczych właściwościach ziaren orkiszu i owsa. Ziarna te poddane procesom prażenia są lekkostrawne i chrupkie. Dodatek ekologicznego miodu i cynamonu czyni całość smacznym i zrównoważonym produktem żywieniowym.
Orkisz uważany jest za jedno z najlepszych dla człowieka zbóż – jest ciepły, tłusty, o przyjemnym orzechowym smaku, bogatszy w składniki odżywcze niż większość odmian pszenicy (15 g białka/100 g suchego produktu). Choć zawiera gluten, często tolerują go osoby uczulone na pszenicę, a nawet chorzy na celiakię. Jego ważną zaletą jest łatwo rozpuszczalny w wodzie błonnik, który umożliwia właściwe przyswajanie składników odżywczych przez ludzki organizm.
Medycyna chińska przypisuje mu naturę ogrzewającą i smak słodki. Ma wzmacniać śledzionę-trzustkę, działać nawilżająco i odżywiać płyny Yin. Szczególnie korzystny ma być dla osób niedoborowych o wątłej budowie. Stosowany jest w leczeniu biegunki, zaparć (pełnoziarnisty), zaburzeń trawiennych, zapalenia okrężnicy i nieprawidłowej pracy jelit. Ma zapobiegać powstawaniu kamieni żółciowych i obniżać poziom cholesterolu we krwi.
Płatki owsiane zawierają wiele cennych składników odżywczych: bardzo dużo białka (14 g/100 g) i błonnika (11 g), roślinne tłuszcze (6,9 g), w tym 40% kwasu linolowego, bardzo wskazanego przy zapobieganiu sklerozie, a ponadto fosfor (430 g), potas (410 g), magnez (134 g), wapń (43 g), żelazo (6,3 g) i witaminy z grupy B.
Medycyna chińska przypisuje ziarnu owsa naturę termiczną ogrzewającą, słodki i delikatnie gorzki smak. Ma działać kojąco, leczyć układ nerwowy i rozrodczy, wzmacniać śledzionę-trzustkę, usuwać cholesterol z przewodu pokarmowego i naczyń krwionośnych oraz wzmacniać mięsień sercowy. Ponieważ owies jest bardzo bogaty w krzem, ma wspierać regenerację układu kostnego i tkanki łącznej.
Crunchy cynamonowe można spożywać bezpośrednio, lub sporządzać musli. Nadaje się też jako dodatek do zup przygotowywanych na bazie owoców lub orzechów. Można je dodawać do słodkich deserów.
dodawanie opinii tylko dla zalogowanych
Brak opinii
powrót